Menu:

Info:

Billedet øverst på siden er et udsnit af Gunnar J. Dinnesens fotografi fra baghaven i Taulov cirka 1956.

Forfædre:

Johannes og Mathea, 1914

Gunnar og Anna, 1939

Links:

Dinnesens krønike

Dynesen af Nørre Vejrup

Jørgen Dinnesen arkivet

Fotogalleri: Jørgen og Laura

Fotogalleri: Johannes og Mathea

Anna Dinnesens 'Mit liv' 1915-2005

Johannes M. Dinnesen galleriet

Lars Dynnesens krigsdagbog

Jørgen Dinnesens erindringer

Tilfældets mystik

Peder Vedsted - degn til Nykirke og Faaborg

Andet nyt:

6. juni 2014:
Lars Dynnesens beretning fra treårskrigen 1848-1851 er udkommet i nyt layout.

Lars Dynnesens dagbog

8. december 2011:
I sommeren 2011 præsenterede Bramming Egnsmuseum en udstilling af Jørgen Dinnesen malerier. Her er en serie med fotos fra udstillingen.

Dinnesen i Bramming

Juni 2009:
Beretning om nye fund af 12 hengemte Jørgen Dinnesen malerier - fra Bramminge til Beverly Hills.

Fra Bramminge til Beverly Hills

24. december 2008:
H.P.H. Novrups lille bog "En Slægts Historie" fra 1929 om bl.a. Vedsted-slægten kan læses i sin helhed her på siden.

H.P.H. Novrup

4. december 2006:
En serie avisartikler fra 1930'erne om Jørgen og Laura  kan nu ses her på siden. Kig under tekster i Dinnesen arkivet.

Dinnesen arkivet

Dinnesen galleriet

Med opslag i kirkebøger og folketællinger har jeg sporet Dinnesen-slægten ni generationer tilbage i tiden til 1650'erne. En samlet beskrivelse af slægtshistorien kan læses her: Dinnesens krønike.

Et detaljeret efterskrift til Dinnesens krønike kortlægger farmor Matheas og farfar Johannes' slægter i Ribe amt: Tilfældets mystik.

Et bilag til krøniken, som detaljeret beskriver de ældste forfædres liv og levned i Nørre Vejrup fra sidst i 1600-tallet til cirka 1820 kan findes her: Dynesen af Nørre Vejrup.

Her ses slægtsnavnet Dÿnnesön - skrevet med pen og blæk af tipoldefar Lars Dynnesen i 1852.

Oldefar Jørgen Jensen Dinnesen f. 1861 ændrede familienavnet fra Dynnesen til Dinnesen efter at være blevet gift med Laura Marie Jensen f. 1862 i 1883. Et kombineret og righoldigt galleri, bibliotek og arkiv indeholdende eksempler på Jørgen Dinnesen malerier og andre værker kan findes her: Jørgen Dinnesen arkivet.

Tipoldeforældrene boede i Ørsted i Oksenvad Sogn i Sønderjylland. Deres navne var Lars Dynnesen og Dorthea Jørgensdatter. Lars var født i Nørre Vejrup i 1820, Dorthea i Tjæreborg i 1816. Lars Dynnesen deltog som landsoldat i Treårskrigen fra 1848 til 1851 og hans dagbog fra 791 dages krigstjeneste kan læses her: En landsoldats dagbog.

Gravstenen fra Lars Dinnesen og Dorthea Jørgensdatters grav i Oksenvad i Sønderjylland dukkede i starten af året 2008 - særdeles overraskende - op på Nordre Kirkegård i Århus.

Farfar Johannes Marinus Dinnesen f. 1891 blev gift med Mathea Kristine Jensen i 1914. Johannes og Mathea Dinnesen bosatte sig i Andst i samme område som forældrene. Johannes M. Dinnesen var håndværksmaler ligesom sin far Jørgen. Begge havde også en passion for at tegne og male og har i årenes løb fremstillet snesevis af malerier, alle malet i en dekorativ og naturalistisk stil.

Som nævnt ovenfor fortæller et nyt efterskrift til Dinnesens krønike detaljeret om farmor Matheas og farfar Johannes' liv og levned. Teksten kortlægger ned til midt i 1700-tallet begge de to bedsteforældres slægter i Ribe amt. Johannes og Matheas historie har titlen Tilfældets mystik.

Et galleri af Johannes M. Dinnesens malerier er under udarbejdelse og kan ses her: Johannes M. Dinnesen galleriet. (16. august 2017: 67 malerier og tegninger).

Maleri af Johannes M. Dinnesen, 1939.